Защитникът на Реал Мадрид и националния отбор на Германия Антонио Рюдигер даде интервю пред Sport 1, в което разказа интересни случки от първите му ;месеци в испанския гранд.

"Резултатите ни са добри, забавляваме се на терена като отбор. Ако трябва да бъда честен, в нито един отбор досега не са ми помагали така да стигна веднага до най-добрата си форма", казва защитникът.

"Това беше първият ден в новата ни къща със семейството. Правехме барбекю, когато се звънна на вратата. отворих вратата и пред мен беше Карло Анчелоти. Седна на масата, храни се с нас, започна се със семейството си. Беше напълно естествен и нормален. Остана два часа и говорихме по всички теми. Никога друг път треньор не е постъпвал така. След няколко месеца с него, мога да кажа, че що се отнася до отношението към футболистите, Анчелоти е безупречен. Дон Карло е легенда, когато е колекционирал титли от Шампионската лига, аз съм бил още дете. Да работя всеки ден с него в най-успешния отбор в света е чудо", не крие емоциите си Рюдигер.

"Пепе винаги е бил моят модел в Реал Мадрид, исках да бъда като него. Тогава бях млад и исках да покажа на всички, че и аз мога да бъда много твърд. Беше невероятно колко добър беше Пепе. Но сега всички в Реал ми казват, че извън терена е бил много спокоен", учуден е германецът.

"Карим Бензема е шефът на съблекалнята, той пуска музика за всички. Има много африкански ритми, много хип хоп и понякога реге за испанците", казва още Рюдигер.

"Имах само два варианта през мен - да остана в Челси или да дойда в Реал. Германия никога не е била сериозна възможност. В края на април трябваше да реша. Преди да стане ясно всичко, брат ми се намеси. С Челси играхме срещу Реал на четвъртфинал на Шампионската лига. След загубата в първия мач той ми каза: "Тони, не знам дали това ще проработи, но в реванша трябва да покажеш всичко, за да продължиш напред". В главата ми беше хаос, но това ме мотивира", признава защитникът.

"Силата на Реал е огромна. Отвън можеш само да си го представиш, но да го изпиташ лично е нещо съвсем различно. Тук става въпрос само за победа, няма друга възможност. Около мен виждам хора, като Тони, Лука и Карим, за които да играят финали е най-нормалното нещо на света", завършва Антонио Рюдигер.