Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с 2:0 в последната среща от неделната програма на Ла Лига. В герой за домакините се превърна Родриго. 

Нападателят се разписа след блестяща индивидуална работа в 8-а минута. После трябваше да се стигне чак до 73-а минута, за да видим втори гол на Реал Мадрид. Контраатака, започната от Белингам, намери крилото на Реал в празно пространство и той с поредния си индивидуален пробив удвои аванса на лидера в класирането.

След 5 мача без отбелязан гол, бразилецът сега се разписа на два пъти. 

Атлетик Билбао изглеждаше, че се интересува много повече от финала за купата на Краля, който ще играе през следващия уикенд, отколкто от тази среща. 

Снимки: Gulliver/GettyImages
14 снимки

Реал Мадрид изигра мача в лилавите си резервни екипи.  

1:0! Родриго. Резултатът е открит. Невероятна индивидуална работа на Родриго на крилото. Пое топката уверено, веднага напредна към наказателното поле и стреля в горния ъгъл. При първата по-сериозна атака на Реал, тимът се разписа. Асистенцията бе на Браим Диас. Опитът на Атлетик Билбао да бъде агресивен в центъра на терена остави достатъчно пространство, от което Родриго се възползва. 

Йерай Алварес се контузи и не завърши дори първите 25 минути от мача. В игра се на негово място се появи Даниел Вивиан, който бе част от националния тим на Испания през отминалата пауза. След отбелязването на гола от Родриго Реал Мадрид напълн оконтролира развоя на срещата. 

Преди края на първото полувреме агресивността на Феде Валверде даде възможност на Реал да създаде нова опасност, но Вивиан изчисти в ъглов удар. А от него Чуамени стреля с глава покрай вратата. На почивката резултатът бе 1:0. А след нея нямаше промени в съставите, които завършиха първото полувреме. 

Греда! В първите минути на второто полувреме Браим Диас излезе на чиста позиция в дясната част на наказателното поле. Диагоналният му изстрел обаче намери страничната греда. Това бе един от характерните моменти в играта на Реал Мадрид - тимът успява рязко да смени темпото на игра и да изведе футболист на добра позиция. 

Последва чудесно спасяване на Лунин след удар на Иняки. Играчите на Реал Мадрид не реагираха добре на изпълнението на ъглов удар от Алекс Беренгер и се налага да благодарят на вратаря си, че още водят в резултата.

В 59-а минута Реал Мадрид претендираше, че трябва да получи правото да изпълни дузпа. Родриго падна в наказателното поле, но преди това бе отсъдена засада, поради коет ои ВАР не можеше да се намеси. Повторенията обаче показаха, че последен с топката е играл Вега преди тя да стигне до Родриго и решението на съдиите е грешно. Но такова решение няма как да бъде отменено чрез ВАР. 

2:0! Отново Родриго! Контраатака, започната от Белингам, намери крилото на Реал в празно пространство и той с поредния си индивидуален пробив удвои аванса на лидера в класирането. След 5 мача без вкаран гол, Родриго сега се разписа на два пъти. 

Реал Мадрид – Атлетик Билбао 2:0

1:0 Родриго 8, 73

Съставите:

Реал Мадрид: 13. Андрий Лунин - 2. Даниел Карвахал, 6. Начо Фернандес (к), 22. Антонио Рюдигер, 23. Ферлан Менди - 15. Федерико Валверде, 18. Орелиен Чуамени, 8. Тони Кроос - 11. Родриго, 5. Джуд Белингам, 21. Браим Диас

Треньор: Карло Анчелоти

Атлетик Билбао: 13. Хулен Агиресабала - 15. Иниго Лекуе Мартинес, 4. Айтор Паредес, 5. Йерай Алварес, 18. Оскар де Маркос (к) - 24. Бенят Прадос Диас, 6. Микел Весга - 7. Алекс Беренгер, 8. Ойхан Сансет, 9. Иняки Уилямс - 12. Горка Гурузета

Треньор: Ернесто Валверде