Макар и едва на 23 години футболистът на Реал Мадрид Родриго вече има зад гърба си много успехи. Той обаче не може да избяга и от проблемите.

Подобно на Винисиус Джуниор, неговия съотборник в испанския клуб и националния тим, Родриго стана обект на расистки обиди след квалификацията за Световното първенство срещу Аржентина на „Маракана“. Бразилия загуби с 0:1, a Родриго се включи в разгорещена дискусия с капитана на Аржентина, Лионел Меси, на фона на проблеми на трибуните, включващи охраната на стадиона и аржентински фенове. Впоследствие Родриго беше атакуван в социалните мрежи.

„Бях подложен на расизъм в социалните мрежи от много аржентинци. Това беше много неприятна ситуация и това ме засегна. Бях много тъжен“, сподели играчът на Белия балет.

„Проследихме всички профили, от които бях обиждан. Много от тези хора трябва да са били уплашени през последните няколко дни, когато са получили покани за съдебни дела“, обяви футболистът.

„Хората си мислят, че могат да пишат каквото си искат в социалните медии, но след това могат да бъдат съдени заради действията си. Би било хубаво да се види изненадата на лицата им, че са съдени. Не ме интересува какво казват. Но наистина беше неприятно“, каза още Родриго.

„Когато тези хора в социалните мрежи започнат да бъдат наказвани, всичко ще се промени. Но докато няма наказание, всичко ще продължава“, добави Родриго.