Реал Мадрид гостува на Реал Сосиедад в един от най-интересните мачове от четвъртия кръг на Примера дивисион. „Белия балет“ ще бъде на „Аноета“ без най-голямата си звезда Кристиано Роналдо, който ще изтърпи последния мач от наказанието му от пет двубоя. Той бе изгонен с директен червен картон в първия мач за Суперкупата на Испания срещу Барселона (3:1) на „Камп Ноу“, а след това си позволи да бутне съдията, което доведе до наказанието на португалеца за пет срещи.

29 октомври 2011 година е последната дата, на която Кристиано Роналдо играе на „Аноета“. Реал Мадрид спечели с 1:0 срещу Реал Сосиедад с гола на Гонсало Игуаин. Оттогава португалецът не се е завръщал на „Аноета“.

Първият случай, в който той пропуска гостуването на Реал Сосиедад е на 26 май 2013 година в двубоя от 37-ия кръг на Примера дивисион. Португалецът страда от разтежение и не взима участие в срещата.

През следващата година Реал Мадрид гостува на „Аноета“ преди реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига и Карло Анчелоти запазва Кристиано Роналдо за мача срещу Борусия Дортмунд.

През сезон 2014/15 Кристиано отново получава почивка от Анчелоти и не взима участие в гостуването на Реал Сосиедад.

На 30 април 2016 година Роналдо е контузен и не взима участие в гостуването на Реал Сосиедад, тъй като е запазен за полуфинала от Шампионската лига срещу Манчестър Сити.

Последният път, в който Реал Мадрид гостува на Реал Сосиедад бе в първия кръг на миналия сезон, но Роналдо бе контузен и не взе участие в двубоя на „Аноета“.