Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо иска много сериозно увеличение на заплатата си, за да остане на „Сантиаго Бернабеу“, съобщава „Marca“.

Португалският футболист е заявил категорично пред ръководството на Реал Мадрид и специално пред президента Флорентино Перес, че иска да се превърне в най-скъпо платения футболист в света.

В момента заплатата на 32-годишния футболист е значително по-малка в сравнения с тези на Лионел Меси в Барселона и Неймар в Пари Сен Жермен. Аржентинецът и бразилецът получават два пъти по-голямо твърдо възнаграждение от тазгодишният носител на "Златната топка".

Според "La Sexta", Кристиано прибира по 21 милиона евро.

Настоящият договор на Роналдо с Реал Мадрид е до лятото на 2021 година и до този момент от „белия балет“ не възнамеряват да водят преговори с футболиста за подобряване на условията по контракта.

El Chiringuito притесни феновете на Реал за бъдещето на CR7

„Marca“ твърди, че именно това е причината да има сериозно напрежение между Роналдо и клубното ръководство. До този момент Флорентино Перес не е дал никакви сигнали, че възнамерява да подобри финансовото възнаграждение на португалеца, който се замисля да напусне „Сантиаго Бернабеу“ и да потърси клуб, в който ще може да получава значително по-висока заплата.