Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо наскоро завоюва петата си Златна топка. И колкото и да е доволен от отличията през изминалата година, със сигурност португалецът ще иска да забрави втората ѝ половина. 

Причината за това е, че през нея игра толкова слабо, колкото не му се е случвало от тийнейджърските му години насам. Или поне що се отнася до показателите му във вътрешното първенство на Испания. 

Звездата на "белите" завърши първата половина на сезона в Примера дивисион със скромните четири гола на сметката си. А вестник "Марка" изчисли, че той не е имал толкова лоши показатели от сезон 2005/2006 с екипа на Манчестър Юнайтед, когато беше едва 20-годишен. 

Преди близо 13 години той е завършил първия дял от шампионата в Премиършип със само един гол на сметката си. И от тогава се е превърнал в тази голова машина, която познаваме. Или поне която демонстрираше изключително точен мерник... до началото на този сезон. 

Той изигра 14 мача от първия дял на сезона в Ла Лига, като в тях не можа да се разпише 11 пъти. Четирите му гола са срещу Хетафе, Малага и два срещу Севиля. Досега той не е имал толкова слаб полусезон с Реал, а само миналата кампания наниза 13 гола в първия дял на шампионата. Докато сега е бледа сянка на самия себе си...