Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо заяви амбициите на „белите“ да вземат Световното клубно първенство. Португалецът обясни, че действащият европейски клубен шампион не е на разходка в Обединените арабски емирства, където се провежда надпреварата и иска трофея.

Роналдо ядоса Барса, получи отговор

Кристиано с петата: Още една мечта се сбъдна

Мадридският гранд започва участието си на турнира срещу Ал Джазира на полуфиналите тази вечер от 19.00 часа.

Реал доминант по още един показател в световен мащаб

„Срещата с Ал Джазира е много важна за нас, това е Световно клубно първенство. Очевидно е удоволствие да се играе тук, още повече при все, че преди това трябва да спечелиш Шампионската лига. Не сме тук на разходка, а да спечелим, защото тази надпревара ни харесва много. Ще се борим за шеста титла“, започна Роналдо.

„Имал съм възможността да спечеля Световното клубно няколко пъти с Реал Мадрид, също така и с Манчестър Юнайтед. Допада ми това състезание. Искам да триумфирам, да отбележа и да помогна на отбора“, добави нападателят.

„Наясно сме, че турнирът е кратък като продължителност, но ние ще сме готови да премерим сили със съперниците ни. Искаме трофея, независимо от противника“, отсече решително португалецът, който вдигна пета „Златна топка“ преди дни.