Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо започна да извива ръцете на клуба относно новия си договор. Португалецът поиска колосално увеличение на заплатата си и заплаши, че ако исканията му не бъдат изпълнени, то той ще напусне „Сантяго Бернабеу“.

Според информация на испанския вестник „Спорт“, Роналдо е поставил условие пред ръководството на „белите“ годишното му възнаграждение да стане в размер на 35,5 млн. паунда – толкова колкото взима Лионел Меси в Барселона.

Реал разрешил на Жорже Мендеш да търси нов отбор на Роналдо

Това означава, че ако исканията му бъдат изпълнени, заплатата на Роналдо ще бъде увеличена почти двойно. В момента португалецът прибира по 18,6 млн. паунда на сезон.

Според спекулациите в Испания, Роналдо е останал изключително разочарован от факта, че президентът на клуба Флорентино Перес все още не разговарял с него и не му е предложил нов подобрен контракт.

Настоящият договор на Роналдо с Реал бе подписан през ноември 2016 година и е до 2021 година. Името на португалеца усилено се спряга със завръщане в Манчестър Юнайтед откъдето именно пристигна в испанската столица.