Мичел Салгадо участва в онлайн разговор в Twitter с Лоренцо Санс, който е син на бившия президент на Реал Мадрид. Бившият футболист на Галактикос говори за менталните качества на Луиш Фиго, Роналдо, Зинедин Зидан, Роберто Карлос.

Закупуването от Реал Мадрид: „Беше специално. Бях на 22 години, а в Селта Виго имахме чудесен отбор. На два пъти бихме Мадрид. Жинес Карвахал обаче ми каза, че много клубове са ме искали, не само Реал. Клаузата ми беше два милиона песети, което беше рекорд по това време за защитник. Една от първите оферти бе от Мадрид, както и от Милан. Берлускони ми позвъня лично. Ювентус пък предлагаше пари и френски футболист. Същото беше и с Барселона. Реших да отида в Реал, които обаче преговаряха. Подписах предварителен договор в Мадрид на улицата зад хотела. Исках обаче всичко да е наред за Селта.

Официално: „Денят, в който се качих в самолета за столицата получих обаждане от Жинес, който ми каза, че официално съм играч на Реал. Моето първо интервю беше в самолета като футболист на Реал.

Роберто Карлос: „Най-експлозивният играч, който съм срещал. Изключителен бранител във футболната история, защото начинът, по който удряше топката, беше невероятен. Той е един от малкото крайни защитници, за които хората биха дали пари, за да го гледат.

Галактикос: „Това беше нещо невероятно. Дейвид Бекъм пристигна, а ние празнувахме шестата си титла. С Фиго, със Зидан. Това беше зрелищен отбор, който спечели всичко.

Приятелите: „Зидан е най-елегантният футболист, който съм виждал. Движенията му са грандиозни. Раул е играчът, който винаги ще изберете, за да спечелите мач. Той е най-умният, този, който чете играта най-добре. Хората казваха, че той „има късмет”, но това не е вярно – интуиция е”.

Фиго: „Уникална личност на терена. Винаги е готов да ти поиска топката дори около него да са всички съперници.

Роналдо: „Това е най-великият, който съм виждам. Той дойде в Мадрид като утвърден играч, но няма такъв нападател като него. Меси, Роналдиньо – всички са под него.