Разгромът, който Барселона нанесе на Осасуна със 7:1 в сряда вечер, без съмнение мина под знака на Лионел Меси. Аржентинецът вкара две от попаденията за каталунците в шампионатната среща, докато горе-долу по същото време Реал Мадрид съсипа Депортиво Ла Коруня с 6:2. Въпреки „белия“ триумф статистиката е категорична и говори изцяло в ущърб на „лос бланкос“ - със своите 33 гола в първенството Меси е почти толкова успешен, колкото Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл взети заедно.

Барса мина през кота 100, Масчерано с първи гол

Преди време, когато президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес сглоби своето BBC, той се надяваше неговият тризъбец в атака да надвие по всички параграфи MSN на Барселона. Е, в момента само Меси има почти толкова голове, колкото трите звезди на „белия балет“ взети заедно. BBC дотук има 35 попадения, като 19 от тях са на Роналдо, 9 – на Бензема и 7 – на Бейл. Всъщност от лагера на Реал Алваро Мората (13 гола) и Иско (10 гола) индивидуално имат повече попадения от французина и уелсеца.

"Камп Ноу" със страхотни почести за своя футболен бог

За MSN показателите са 33 гола за Меси, 24 – за Луис Суарес и 9 – за Неймар. Общата цифра е 66 попадения, като Барселона има вкарани 101 в Примера.