Футболистът на Реал Мадрид Дани Себайос коментира, че треньорската смяна в „белия балет“ изглежда е дала резултат. Халфът говори след шампионатната победа над Селта Виго с 2:0 в мача от 28-ия кръг на Ла Лига.   

Себайос започна като резерва и се появи в игра в 63-ата, когато замени Иско, който отбеляза първото попадение за успеха.

„Треньорската смяна изглежда даде резултат. Възстановихме духа си на победител и взехме трите точки“, започна Себайос.

Що се касае до онова, което предстои на „белите“ до края на сезона в Примера, Себайос обясни: „Ще се борим за победата във всеки от оставащите двубои, за да съберем, колкото се може повече точки и да завършим по-напред в класирането“.

Даниел Себайос

източник: Gulliver/Getty Images

Победата на Реал срещу Селта донесоха попадения на Иско и Гарет Бейл. Запитан за представянето на своите съотборници, Себайос отговори: „Те са играчи с ключово значение. Те са важни, както и всички останали“.

„Всички трябва да уважаваме решенията на Зидан и да се съобразяваме с тях. Когато ме пусна в игра, ми каза да се наслаждавам. Гласува ми доверие да съм първа смяна, когато водехме с 1:0“, допълни Себайос.

Зинедин Зидан се завърна начело на Кралския клуб в началото на седмицата. Той замени на поста Сантиаго Солари. Това е втори етап на Зизу на „Сантаиго Бернабеу“ като старши треньор, след като ръководи отбора от януари на 2016-а до май 2018 година. При предходния си престой французинът изведе испанския гранд до 9 трофея, сред които и три купи в Шампионската лига и една титла в Испания.