Договорът на Серхио Рамос с Реал Мадрид изтича това лято и все още няма яснота къде ще продължи кариерата на 35-годишния испански национал. В документалния филм за него, чиято премиера е на 9 април, той открехва леко завесата за плановете си.
 
"Мисля за петата си победа в Шампионската лига, за Световната купа, за Олимпиадата ... Ще завърша, когато му дойде времето. Планът ми е да стана част от историята на най-добрия клуб в света - Реал Мадрид.
 
Струва ми се, че няма да прекратя кариерата си скоро. Това е много лично решение, но мисля, че тялото ми ще усети, когато дойде моментът. Но сега то се справя много добре, защото се грижа за всеки милиметър от него. Наистина искам да играя и да побеждавам. Мисля, че ще дойде денят, когато съпругата и децата ми ще бъдат определящия фактор за вземането на това решение", споделя защитникът в документалната  поредица, наречена "Легендата за Серхио Рамос".
 
Шестте епизода на филма показват и манията на играча за удължаване на кариерата - физическа подготовка, хранене и почивка.
 
"Аз съм играч, който зависи много от физиката си. Най-добрите футболисти обикновено са крила или нападатели. Много са бързи и не искам да ме надиграват поради липса на скорост или физическа форма. Ето защо се смазвам от тренировки ден след ден. Много държа и на възстановяването - физиотерапия, фитнес, басейн, ледени вани, хипербарна камера ... Рутина, на която отделям между осем и десет часа на ден", разкрива Рамос.
 
Той се определя като централен защитник с душата на нападател. Защото всичките му любимци от детството са били атакуващи играчи - Роналдо Назарио, Каниджа, Валдано, Креспо. Но истинско възхищение изпитва към  Роналдиньо. 
 
"Винаги съм бил фен на неговия футбол и магията му. Той е бил различен играч. Скоро няма да видим футболист като него. В мачовете, когато бяхме противници, се научих, че трябва да го изчаквам. Защото на практика беше невъзможно да бъде спрян в индивидуална акция", спомня си Рамос.