Селекционерът на Гърция - Густаво Пойет, коментира  невероятния дебютен сезон на Джуд Белингам в Реал Мадрид. Уругваецът води южната ни съседка от две години и класира отбора за баражите към Европейското първенство в Германия това лято. Според него Белингам прави страхотен старт в Ла Лига и няма да е лошо да се попита Зинедин Зидан дали не е оставил нещо в този №5 та "бялата" фланелка.
 
"Не помня играч, който идва в отбор като Реал Мадрид и толкова бързо се превръща в главния герой. Ако ми бяхте казали преди пет години кой ще има по-голямо влияние, Азар или Белингам... щях да избера Азар, защото го видях в Челси.
 
Но Белингам преодоля всичко и мисля, че при него водещи са характера и манталитета. Той направи такъв скок като значимост и важност, какъвто не бях виждал отдавна. Изправени сме пред нещо специално и Англия ще се възползва от това. Времето ще покаже дали ще запази нивото си, но сега е толкова впечатляващ.
 
Имам усещането, че Белингам е взел не само номер 5 на Зидан, но неговия дух. Трябва да попитаме Зизу дали не е оставил нещо в тази фланелка. Ситуацията ми напомня за времето, когато отидох в Бордо. Има нещо в тази съблекалня, което никога не съм виждал в други клубове. Има номера до 25, а под тях са имената на най-добрите играчи, които са ги носили... И вие казвате: "О, аз ще взема номера, който е носил този и този играч...", заяви пред "Ас" Пойет.