Барселона посреща Реал Мадрид в първия мач от полуфиналната фаза за Купата на Краля. Срещата е тази вечер от 22:00 часа (българско време) на стадион „Камп Ноу“.

„Блаугранас“ и „лос меренгес“ не са се противопоставяли във втория по престиж турнир в страната от 2014 година насам. Тогава те се изправят един срещу друг на финала, който се играе на „Местая“ и е спечелен от „белия балет“ след 2:1. През 2013-а пък испанските грандове си съперничат на полуфиналите, като битката отново приключва с успех за мадридчани.

От финала преди пет години (сезон 2013/14) каталунците установяват пълна хегемония в турнира. Те го печелят неизменно в следващите 4 сезона.

Именно заради това, а и заради последния двубой между Барса и Реал в Примера, суперсблъсъкът се очаква с особен интерес. През есента на 2018 година в първата шампионатна битка каталунците нанесоха тежко поражение на Кралския клуб. Загубата с 1:5 коства поста на Жулен Лопетеги начело на „белия балет“ и доведе до назначаването на Сантиаго Солари.

Любопитно е, че изразителната победа тогава „блаугранас“ постигнаха без голямата си звезда Лео Меси. Аржентинецът бе с травма и изгледа двубоя отстрани, но това не попречи на каталунския рецитал. По ирония на съдбата петкратният носител на „Златната топка“ отново е под въпрос. Той пострада при ремито с Валенсия (2:2) в Ла Лига, но попадна в групата за срещата с мадридчани. Наставникът на Барса Ернесто Валверде обаче със сигурност няма да рискува с техничаря и ще преценява в последния момент. Още повече за Барселона предстои гостуване на Атлетик Билбао в Примера през уикенда.

Междувременно при „лос меренгес“ няма сериозни кадрови проблеми. Човекът във форма в момента е Карим Бензема. Французинът неизменно бележи в последните 4 двубоя. Европейският клубен шампион напипа верния ритъм след показаните колебания напоследък, като се намира в серия от пет поредни успеха във всички турнири в момента. Сега обаче предстои сериозен тест в сърцето на вечния съперник. 

Интересно е и на какъв състав ще заложи Солари, тъй като в края на седмицата тимът му гостува на Атлетико Мадрид в Ла Лига. „Лос бланкос“ са на две точки зад „дюшекчиите“, а от върха, където е днешният им опонент, ги разделят 8 пункта.

За да стигнат до полуфиналната фаза за Купата, Барса елиминира Севиля след забележителен обрат, докато Реал се справи с Жирона.

Ответният мач е на 27 февруари от 22:00 часа на „Сантиаго Бернабеу“. Класиралият се за финала ще спори с победителя от двойката Бетис – Валенсия.


ГЛАСУВАЙ В НАШАТА АНКЕТА, КЪДЕТО ВИ ПИТАМЕ КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ ПЪРВИЯТ МАЧ МЕЖДУ БАРСА И РЕАЛ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ ЗА КУПАТА: 

  1. 65.59%

    С победа за Барселона

  2. 27.22%

    С успех за Реал Мадрид

  3. 7.19%

    Равенство