Вече бившата звезда на Челси Еден Азар се обърна към феновете на лондончани след като трансферът му в Реал Мадрид в крайна сметка бе осъществен късно в петък вечер.

„Скъпи приятели и фенове на Челси,

Знаете, че ще се присъединя към Реал Мадрид. Не е тайна, че това беше мечтата ми от дете – да играя за тях. Опитах се да не се разсейвам в този труден период на слухове и спекулации, особено в последните 6 мееца”, започна емоционалното си послание белгийският национал.

„Сега клубовете постигнаха съгласие и се надявам, че разбирате, че трябва са поема към следващата глава в кариерата ми, както всеки човек, който има шанса да осъществи мечтата си. Да напусна Челси е най-голямото и трудно решение в кариерата ми до момента. Наслаждавах се на всеки момент в отбора и не бих напуснал заради друг отбор”, пише Азар и продължава:

„Бях само на 21 години, когато се пристигнах и тук порастнах и като играч, и като мъж, заедно с всички вас, които ми помагахте и подкрепяхте в трудните времена. Когато се връщам назад към специалните моменти с Челси, а те са толкова много знам, че сме късметлии, че спечелихме много повече, отколкото загубихме.  Челси и особено феновете винаги ще са специални за мен и през следващия сезон ще следя всички резултати. Надявам се, че ще се изправим един срещу друг в Шампионската лига и ще можем да се срещнем отново.”

„Благодаря още веднъж на всички в клуба за изключителните им усилия във всеки един момент. На съотборниците ми, на собственика г-н Абрамович и екипа му, че ми помогнаха да осъществя двете си мечти – първо, да бъда играч на Челси и второ, да заиграя един ден в Реал Мадрид. Желая на всеки един всичко най-добро, приятели”, завърши посладнието си Еден Азар.

Официално: Еден Азар е играч на Челси!