Треньорът на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, говори повече за инцидента, който прекъсна за 15 минути дербито срещу Реал Мадрид (1:1), отколкото за случилото се на терена. В средата на второто полувреме феновете на домакините започнаха да замерят със запалки Тибо Куртоа. Според аржентинския специалист вратарят на "лос бланкос" е провокирал ултрасите.
 
"Клубът ще вземе нужните решения за хората, които извършиха това. Нямаме нужда от тях на трибуните. имаме нужда от хора които ни подкрепят, и които мислят за клуба... Това обаче не означава, че вината е само тяхна, защото те реагираха на нещо, което се случи на терена. Това не ги оправдава, но според мен трябва да има санкции и за човека, който ги провокира. Всички трябва да внимаваме как се държим на стадиона, а това се отнася и за самия мен. Според мен трябва да има санкции и за провокатора. Щом ще наказваме тези, които хвърлят запалки, трябва да накажем и този, който ги е предизвикал. Защото, ако няма такива санкции, това може да се повтори", категоречен бе  Симеоне.

Той призна, че принудителната пауза е повлияла по-добре на неговия отбор.

"Защитавахме се добре през първото полувреме, но като цяло не съм доволен от играта ни, защото можехме да действаме по-добре на контраатака. През втората част стояхме добре и стигнахме до гол. Оказа се, че този инцидент ни повлия позитивно. Отборът излезе на терена преобразен и показа друго лице. Създадохме доста опасности и стигнахме заслужено до равенството", смята Симеоне.