Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари заяви, че в редиците на „балета“ са доволни, тъй като са успели да се изкачат от 9-о до 4-о място в класирането на Примера. Специалистът говори преди домакинството на Реал Сосиедад от 18-ия кръг на Ла Лига, което е на 6 януари от 19:30 часа. Това ще е вторият мач на „белите“ за новата 2019 година. В отложения двубой от 17-ия кръг срещу Виляреал „кралете“ направиха 2:2.

Реал се намира на четвъртото място в класирането с 30 точки – на две зад третия Севиля, на 4 зад втория и Атлетико Мадрид и на 7 от лидера Барселона.

„Календарът е много наситен. Играем мачове от различни надпревари през 4 дни…Най-важно е да задържим енергията, да възстановим контузените и да няма повече травми. Това е значимо. Играчите не са машини. Да играеш в такъв ритъм е тежко. В Ла Лига целта ни е на вървим нагоре –  изкачихме се от девето до четвърто място. Искаме да скъсим още дистанцията. Като цяло показваме характер”, започна Солари.

Сантиаго Солари

източник: БГНЕС

Що се касае до критиките спрямо Марсело след ремито с Виляреал, треньорът обясни: „Марсело имаше три мускулни травми, не беше лесно за него. Възстанови се, имаше Световно клубно първенство, след пауза за празниците. Той тепърва навлиза в ритъм. За нас е важно да не се контузва повече. Той е важна част от тима ни. Трябва да го пазим“.

„Целта е да се изкачваме в класирането на Ла Лига. Бяхме наясно от самото начало, че няма да е лесно. Трябва да се борим. Изкачихме се от деветото до четвъртото място. Доволни сме от това, което направихме. Трябва да скъсим още дистанцията“, допълни Солари.

Първи пукнатини по оста Реал - Солари 

Бутрагеньо: Вярваме в качествата на нашите футболисти