Временният треньор на Реал Мадрид - Сантиаго Солари, даде първата си пресконференция начело на клуба.

Той говори ден преди двубоя на Реал с Мелия от 1/16 финалите за Купата на Испания, с който аржентинецът ще дебютира на треньорския пост.

"Как виждам отбора? Ранен. Очевидно. Но с много желание да обърне нещата в своя полза. Това е една група от шампиони, от войници, които са спечелили много неща за този отбор. Ситуацията не е никак лека, но усещам желае за промяна в съблекалнята", започна Солари.

"Дали съм говорил с Лопетеги? Това е лична тема. Нека оставим Зидан на спокойствие. Това е една от най-големите фигури, които сме имали в Реал. Нека не се сравняваме с хора, които са несравними", добави той.

"Всичко се случва много бързо. Най-важното е да мислим ден за ден и да даваме най-доброто от себе си. Същото е и за играчите. Трябва да са на 100% във всяка тренировка, във всеки мач,  във всяка минута. Не мога да давам оценка за качеството на състава и резултатите", каза още Солари.

"Имам огромното желание да работя тук и задоволство от това, че поех първия тим. Работата в Реал е огромна възможност. Първата ни цел е дадем най-доброто от себе си и да победим Мелия. Очаквам да имаме топки и да победим в двубоя за Купата", заключи бившият халф.

Жулен Лопетеги бе уволнен от треньорския пост в Реал Мадрид след само 14 мача - 6 победи, 6 загуби, 2 равенства, и едва четири месеца и половина в клуба (137 дни).

Още по темата:

Кой е Сантиаго Солари и може ли да се превърне в новия Зидан?

Край на мъките: Реал Мадрид уволни Лопетеги

Солари – четвъртият аржентински треньор на Реал Мадрид

12-те треньорски глави, които паднаха в Реал Мадрид при Флорентино Перес

"Бройките" на Флорентино: 13 треньора за 15 години

Реал Мадрид с тежки думи на ряздяла с Лопетеги