Старши треньорът на Реал Марид – Сантиаго Ернан Солари, говори пред медиите преди домакинството на „Сантиаго Бернабеу“ срещу Райо Валекано от 15-ия кръг на Ла Лига. Това е последен мач за Реал за 2018 г. в испанския елит, като в предпоследанта седмица на годината "Кралския клуб" ще се включи в Световното клубно първенство в Абу Даби.

Двубоят с Райо идва няколко дни след загубата с 0:3 от ЦСКА Москва в Шампионската лига. Тимът все пак си бе осигурил продължаването напред в най-престижния евротурнир, но поражението повдигна много въпроси в „бялата“ част на Мадрид.

„Весела Коледа на всички, въпреки че все още е много рано. Живейте в мир със семействата си. Ще опитаме да затворим годината в Ла Лига с победа. Ще опитаме да придадем нашата енергия и на феновете“, започна Солари.

„Дали вярвам в този отбор? Как да не вярвам в Реал, след 116 години, 13 Купи на Европа и толкова много титли и легенди? Със сигурност вярвам. Реал спечели 4 от последните 5 Шампионски лиги и все още се държим във всички надпревари, в които участваме. Във футбола има спадове и върхове. В историята на Реал спадовете са много по-малко от върховете и успехите“, допълни той.

„Иско? Разбирам вашата работа. Понякога се фокусирате твърде много върху дадени детайли. Нашата работа е мачът утре. Надявам се на подкрепа от нашите фенове. Спечелихме 10 от 8 мача – това е пътят. Иско е един мъдър човек, професионалист. Надяваме се да продължи да дава най-доброто от себе си. Винаги обаче някой трябва да остане извън състава, това е математиката на футбола“, каза още аржентинецът.

„С Бейл ще внимаваме, той все още има контузия. Ще видим как ще се чувства преди срещата. Ще говорим с лекарите.

Все още анализираме загубата от ЦСКА Москва. Беше полезен мач за нас. Имаше важни неща. Някои играчи трябваше да починат малко, а други се нуждаеха от минути. Завършихме първи, което беше най-важното. Трябва да направим още подобрения. Разбира се, че най-важното е винаги да се печели“, каза още Солари.

„Кейлор? Има цялото ми уважение като футболист и човек. Носил ни е много радости. На мен най-вече като фен в последните години. Но това ми е работата – да редя състава", завърши бившият играч на тима.

Реал Мадрид се намира на 4-то място в Ла Лига с актив от 26 точки.