Треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари коментира победата над Атлетико Мадрид с 3:1 в голямото дерби на 23-яи кръг на Ла Лига. Специалистът определи двубоя с „дюшекчиите“ като най-силния за „белия балет“ от декември месец насам и похвали възпитаниците си.

Солари също така допълни, че „лос меренгес“ ще се борят докрай във всички турнири.

Понастоящем Реал Мадрид заема второто място в Ла Лига на 5 точки зад лидера Барселона и на един пункт пред състава на Диего Симеоне, който е трети след днешното поражение.

Рамос: Ла Лига още не е решена 

„Играчите бяха изключителни, без изключения. Това е една победа за отбора. Това е духът, който трябва да показваме“, започна Солари.

Сантиаго Солари

източник: БГНЕС

„Футболът е отборен спорт, а играчите показаха, че са отдадени на фланелката. Горд съм от футболистите ми, заслугата за победата е изцяло тяхна“, допълни специалистът.   

„Несъмнено тази победа е за отбора. Нямаше друг начин, по който да измъкнем нещо на този стадион, срещу този съперник – така силен и конкурентоспособен. Бяхме силни във всички фази на играта. Това е най-силният ни мач от декември месец насам“, изтъкна още Солари.

„Ключови са играчите. Тези, които влизат и оставят душата си сърцето си на терена, които се раздават“.

„Бейл се чувства феноменално. Влезе много щастлив в съблекалнята. С всеки път е по-добър“.

Запитан за младия талант Винисиус, Солари обясни: „Той е дете, а ние понякога забравяме този факт. Той е добре съветван и много добре приет от останалите момчета в отбора“.

Бейл разгневи феновете ан Атлетико с жест

„Реал ще се бори за всичко до края. Нищо не е приключило. Това е история. Сега сме втори, но не бива да се отпускаме. Атлетико няма да се откаже така. Това е голям отбор със силен треньор (бел. ред. – Диего Симеоне). Сега е важно да продължим да поддържаме същото темпо и да продължим да печелим. Здраво стъпили сме на земята и сме наясно, че ни чака още много работа. Реал е сочен за фаворит заради историята си“, допълни Солари.