Хърватският полузащитник на Реал Мадрид Лука Модрич е заслужен носител на наградата за ,,най-добър футболист“ на "France Football", заяви треньорът на ,,белите“ Сантиаго Солари.

33-годишният футболист спечели за трети пореден път Шампионската лига с ,,Кралския клуб“ и бе с основна заслуга за класирането на финал на хърватите на Световното първенство в Русия, където ,,шахматистите“ загубиха с 2:4 от Франция.

"Това е годината на Модрич“, започна Солари.

"Фокусът трябва да е върху него. Той имаше прекрасна година, както на клубно, така и на национално ниво. Това отличие идва в един период на зрялост по време на неговата кариера. Смятам, че именно на тази възраст е изключително ценно да спечелиш такъв приз, тъй като го оценяваш повече. Всички в отбора сме щастливи за него“, завърши наставникът.

Модрич прекъсна хегемонията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които бяха победители в последните 10 години на престижната класация. Тази година Меси остана на пета позиция – за първи път извън тройката след 2006 година, а Роналдо завърши за шести път на второ място, изравнявайки по този показател именно своя аржентински съперник.

В следващия кръг в Ла Лига Реал Мадрид гостуват на Уеска в неделя следобед.