Сантиаго Солари се задържа начело на Реал Мадрид едва 133 дни. Първоначално той бе временен треньор на „кралския“ клуб, а след това подписа договор с клуба до 30 юни 2021 година, а в началото на март бе уволнен след серия от негативни резултати. Испанският гранд е аут за Купата на Краля, отпадна на осминафиналите на Шампионска лига и изостава на 12 точки от Барселона в Ла Лига.

Без да бъде официално представен, Сантиаго Солари започна своята кариера като треньор на Реал Мадрид с класическа пресконференция.

За своя период начело на „белия балет“ Солари влезе в няколко много сериозни конфликта с Иско Аларкон, Гарет Бейл и Марсело. Конфронтацията с Иско бе много остра.

В същото време Солари успя да наложи в първия отбор Маркос Йоренте, Винисиус Жуниор и Серхио Регилон. Футболисти, които много рядко попадаха в плановете на Зинедин Зидан и Жулен Лопетеги.

Балансът на Солари е 31 изиграни срещи, 21 победи, 2 равенства и 8 загуби. Отборът реализира 67 гола и допусна 36. Аржентинецът остава като най-лошия треньор в историята на Реал Мадрид, с почти 43% поражения на „Сантиаго Бернабеу“.