Старши треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари коментира за сетен път темата с Иско Аларкон, който получава малко шансове за изява, откакто специалистът пое тима. На пресконференцията преди шампионатната среща с Валядолид наставникът обясни, че за да играе полузащитникът редовно, първо трябва да е във форма.

„За да играе (бел. ред. – Иско), първо трябва да е във форма и след това трябва да поддържа тази форма“, каза лаконично Солари за халфа, който няма игрови минути от началото на февруари.

Треньорът също така обясни, че Иско ще бъде санкциониран съгласно вътрешния правилник на клуба за това, че е отказал да се качи в клубния автобус преди осминафиналния реванш с Аякс в Шампионската лига. Както е известно, полузащитникът не приел да придружи тима, след като разбрал, че не попада в групата за срещата.

Холандският гранд детронира мадридския гранд в най-престижната европейска клубна надпревара. В изминалите три сезона „белите“ неизменно печелеха турнира, а сега го напуснаха на осминафиналите. Само няколко дни по-рано Реал бе елиминиран от Барселона на полуфиналите за Купата на Краля, а в Ла Лига тимът е на третото място, на 12 точки зад лидера Барселона.

„Лос меренгес“ гсотуват на Валядолид в неделя, 10 март, от 21.45 часа.

Още новини: 

Иско иска в Манчестър Сити 

Иско се извинил на съотборниците си в Реал