Треньорът на Реал Мадрид Сантиаго Солари коментира факта, че „белите“ ще имат по-малка почивка преди полуфиналния реванш за Купата на Краля срещу Барселона. Специалистът обясни, че  случващото се развеселява „балета“, но отчете, че както тимът не определя условията, при които да играе, така и единият ден по-малко за почивка и възстановяване преди сблъсъка с каталунците ще бъде приет като предизвикателство.

Реал Мадрид ще изиграе шампионатния си мач от 25-ия кръг на Ла Лига на 24 февруари от 21:45 часа, докато „блаугранас“ ще мерят сили със Севиля тази събота (23 февруари) 17:15 часа.

Сблъсъкът между „лос бланкос“ и действащият носител на Купата е на 27 февруари от 22:00 часа. Първият мач завърши при 1:1.

Важна среща между Перес и Солари 

„Календарът е куриозен и забавен, но както не избираме в какви условия да играе, така ще приемем случилото се като предизвикателство. Случващото се ни развеселява много“, обясни Солари.

Сантиаго Солари

източник: БГНЕС

По-рано през седмицата се появи информация, че Солари е вечерял с Флорентино Перес, като двамата са обсъждали моментното състояние на клуба. Самият треньор категорично отказа да разкрие какви теми са разисквали с боса, като обясни лаконично: „Това, за което съм говорил с президента е лично“.

В предходния кръг „лос меренгес“ инкасираха поражение от Жирона с 1:2, което породи редица критики. Самият Солари обясни, че те го засягат, както и похвалите, а сега специалистът и отборът му се подготвя за гостуването си Леванте от 25-ия кръг на Ла Лига.

Солари: Не сме загубили шансове за титлата

„Ще се борим в Ла Лига до самия край. Винаги очакваме да скъсяваме дистанцията с томовете пред нас. Затова се готвим. Постигнахме го и след това отново се отдалечихме. Наше задължение е да се борим в Ла Лига докрай“, категоричен бе Солари.

В момента Реал Мадрид заема временното трето място в класирането с 45 точки. Леванте е 12-ти с 30 пункта.