Наставникът на Реал Мадрид Сантиаго Солари коментира предстоящата осминафинална елиминация в Шампионската лига срещу Аякс и евентуалната възможност за нов, четвърти пореден триумф на „лос меренгес“ в турнира на богатите. Специалистът бе категоричен, че за Кралския клуб няма невъзможни неща.

„Белите“ установиха пълна хегемония в най-апетитния европейски клубен турнир в изминалите три сезона, като неизменно печелеха надпреварата.  

„Наследството, което има в Реал, не просто задължава и е предизвикателство за нас, но ни кара да сме горди, че сме тук, че сме част от настоящето и миналото на този клуб. Искаме да продължим да строим бъдещето, защото клубът винаги е гледал с гордост, когато се обърне назад, но и винаги се е стремял към нови успехи“, започна Солари.

Сантиаго Солари

източник: Gulliver/Getty Images

Запитан за Шампионската лига, битката, в която се подновява тази седмица, специалистът обясни: „Винаги е трудно. Груповата фаза на Шампионската лига често поднася изненади. За да финишираме първи, трябваше да победим в два мача като гост и се справихме – Виктория Пилзен и Рома“.

На осминафиналите жребият срещна Реал Мадрид с Аякс, а първият двубой е тази сряда (13 февруари) на „Йохан Кройф Арена“ от 22:00 часа.

„Аякс е признато име особено с работата си в юношеските гарнитури, заради младите таланти, които излизат от школата и заради офанзивния футбол. Това е линията, която се следва там. Миналата година тимът показа, че е конкурентоспособен. Ще бъде трудна елиминация, както всички в Шампионската лига“, обясни Солари пред УЕФА.

„Мотивацията е любовта към футбола и състезанията. В нашия случай от основно значение е и любовта към Реал Мадрид – нашия клуб“, продължи треньорът, който засегна и темата за това как комуникира с играчите си.

„Има много методи на общуване, всички влизат в употреба. Има толкова похвати, колкото и ситуации. Аз смятам, че най-важно е да си добър пример за подражание“.

А на питане ще има ли сили Реал да спечели отново турнира на богатите, наставникът бе категоричен: „За Реал Мадрид няма невъзможни неща“.

Още новини: 

Солари след триумфа срещу Атлетико: Най-силният ни мач от декември насам 

Капитанът на Реал подобри собствен голов рекорд