Футболният специалист на Жозе Моуриньо направи коментар за слуховете, които го свързват с Реал Мадрид. Специалния изрази мнение, че за да изниква името му, като евентуален бъдещ наставник на Кралския клуб, то значи в миналото е свършил добра работа.

Португалецът бе начело на „белия балет“ в периода от 2010 до 2013 година. За това време той изведе „лос меренгес“ до титлата в Ла Лига, Купата на Краля и Суперкупата на Испания.

Жозе Моуриньо

източник: Gulliver/GettyImages

 „Когато името на някой треньор или футболист се обсъжда за завръщане, значи са направили нещо позитивно. Усетих го, когато се завърнах в Челси. Когато ти предложат да заработиш отново на място, на което си бил в миналото – това е голяма чест. Това не е оферта от слепци. Става дума за специалист, с когото си си сътрудничил в миналото и ако ти предлагат, то е защото знаят качествата ти“, сподели вижданията си Моуриньо.

Моуриньо е без работа от 18 декември 2018 година, когато Манчестър Юнайтед обяви раздяла. Всичко се случи след поражението с 1:3 от Ливърпул. Оттогава насетне името на Моу бе свързано с Бенфика, но самият треньор обяви, че не планира завръщане начело на клуб в Португалия.

Колкото до Реал Мадрид, там доскорошният наставник на Б-отбора Сантиаго Солари, който наследи Жулен Лопетеги през есента на 2018-а. Световният клубен шампион показва колебания в Примера от старта на сезона, като в момента тимът заема петото място във временното класиране с 30 точки - на 10 зад лидера Барселона.