Лидерът в испанската Ла Лига Атлетико Мадрид нападна градския си съперник Реал Мадрид в официалния си „Twitter“ акаунт. След дербито между двата тима в неделя, завършило наравно при резултат 1:1, двата лагера влязоха в словесна свада, като повод за това бяха отсъжданията на рефера Алехандро Ернандес Ернандес.

Най-големите претенции на „белите“ към него бяха свързани с решението на арбитъра след консултация със системата ВАР да не посочи бялата точка в наказателното поле на Атлетико, след като топката бе срещнала ръката на Фелипе Монтейро след центриране от корнер.

„Те критикуват дори правилните отсъждания... Някои са свикнали вятърът винаги да духа в тяхната посока“, написаха „дюшекчиите“ в „Twitter“.

Това послание идва след критиките по адрес на съдията от страна на легендата на Реал Емилио Бутрагеньо и други известни фенове на шампионите, отбелязва „Marca“. От испанското издание добавят, че експертът по футболно съдийство Хуан Андухар Оливер вярва, че Ернандес Ернандес е взел вярното решение във въпросната ситуация.

Уругвайският нападател на Атлетико Луис Суарес също реагира остро на оплакванията на играчи на Реал Мадрид по време на двубоя.

„Ще се оплакваш след случилото се миналия сезон? Детска работа“, обърна се Суарес към Лукас Васкес, намеквайки за някои съдийски решения в полза на „белите“ след подновяването на испанския шампионат след пандемията през миналия сезон.