Реал Мадрид, един от клубовете, които по традиция са смятани за най-много харчещи средства за трансфери и то все  за футболисти от типа „галактикос”,  в последните 5 години се кротна на пазара. До степен,  особено след загубата с 2:4 от Атлетико М за Суперкупата на Европа, че както медиите, така и феновете на „Белия балет” да призовават за спешни трансфери до затварянето  на прозореца на 31 август.

В последните 5 сезона Реал дори е на плюс  от трансфери. Продадени бяха големи фугури за много пари като Роналдо,  Мората, Йозил, Хамес. И ето че за последната петилетка Реал е похарчил 403 милиона евро за трансфери, а е взел 421,7 млн. от същото перо.

Само за сравнение градският съперник Атлетико за същия период е похарчил за трансфери със 164 милиона повече от Реал и има дефицит от 125,45 млн. евро по тази линия.

Големият испански съперник Барселона пък е похарчил цели 807, 74 млн. евро за входящи трансфери, а е продал футболисти за едва 460 милиона, което прави дефицит от  374,14 млн. за каталунците.