Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа стана поредният футболист, който даде положителен тест за коронавирус след края на изминалия сезон. Стражът е с националния отбор на Белгия, където трябва да вземе участие в мачовете на родината си от турнира Лигата на нациите.

39 снимки

В следващите дни вратарят ще мине втори тест. Ако и вторият тест на Куртоа е с положителен резултат, то стражът ще трябва да бъде под карантина в рамките на 14 дни и ще пропусне двата мача от турнира Лигата на нациите на Белгия срещу Дания и Исландия. Евентуална карантина на Куртоа би била лоша новина и за клубния му тим Реал Мадрид, тъй като това ще забави завръщането на белгиеца в испанската столица и би означавало, че Зинедин Зидан ще трябва да се довери на Андрий Лунин на вратата на „Кралския клуб“ при старта на новия сезон в Ла Лига.

Getty Images
11 снимки

В следващите дни Куртоа ще трябва да мине кръвен тест, за да се установи дали вирусът е все още в тялото му. Ако кръвните изследвания са отрицателни, то вратарят ще може да се върне в групата и да поднови заниманията си с белгийския национален отбор.