Рахийм Стърлнг казва, че Реал Мадрид е „фантастичен клуб“, но настоява, че е „наистина щастлив“ в Манчестър Сити.

25-годишният футболист на „гражданите“ е свързван с преминаване в Кралския клуб след двегодишната забрана на шампионите на Англия в Шампионската лига.

„В момента съм в Манчестър Сити и съм щастлив. Но казвам, че Реал Мадрид е фантастичен клуб“ заяви Стърлинг пред испанското издание AS.

“Когато видите бялата фланелка, знаете какво представлява този клуб и огромната му важност. Но в същото време имам договор с Манчестър Сити и трябва да спазвам това“, добавя още той.

„Гражданите“ се изправят срещу Реал Мадрид в 1/8-финалите на Шампионската лига, а първият мач ще бъде в сряда на „Сантяго Бернабеу“, а реваншът на „Етихад“ е плануван за 17 март.

Испанският гранд е печелил 13 пъти най-комерсиалният европейски клубен турнир, включително и трите последователни под ръководството на Зинедин Зидан между 2016 и 2018 година.

„Мисля, че е много трудно да спечелиш Шампионската лига и то в последователни години. Не мисля, че това е късмет. Някои хора имат този печеливш манталитет“, заяви Стърлинг.

„Зидан е развил това по време на своята професионална кариера на футболист, както сега го прави и като треньор и продължава да печели“, добавя още той.