Легендата Зинедин Зидан имам никак нелеката задача да реформира Реал Мадрид през сезон 2019/2020 и да го върне на победния път. Това няма да мине без някои тежки и отговорни решения относно състава, а вестник „Марка” поставя на преден план една от големите дилеми – тази за Марко Асенсио и бразилския суперталант Винисиус Жуниор.

Изданието твърди, че отсега е ясно кои ще бъдат основните единици във философията на Зизу. Тази чест се пада на Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Серхио Рамос, Тони Кроос, Лука Модрич, Еден Азар и Карим Бензема. Те ще бъдат основните стълбове и ще играят, стига да не са контузени или в случаите, когато получават почивка.

„После идва редът на съмненията. Ферлан Менди ще осигури конкуренция за Марсело в много по-голяма степен, отколкото Алваро Одриосола успява спрямо Варан или Едер Милитао с Рамос и Рафаел Варан. Но най-голямото решение и може би най-тежко решение от всички, които Зидан трябва да направи, е да избере между Винисиус Жуниор и Марко Асенсио за позицията на дясно крило в титулярния състав”, пише „Марка”.

Ежедневникът набляга на факта, че и двамата играчи имаха експлозивни стартове на кариерите си при „белия балет”. Асенсио беше един голям коз през сезон 2016/2017, докато през миналата кампания наставникът Сантиаго Солари успя да извади на показ частица от безспорните качества на Винисиус.

Трябва да се отбележи, че и Асенсио, Винисиус по-често играят по левия фланг, но сега той е окупиран от играч като Азар. Така двамата трябва да се адаптират към една нова роля. Не бива да се игнорира, че испанецът вече е на 23 години и идният сезон може да се окаже ключов за кариерното му развитие. От друга страна, 18-годишният Винисиус беше глътката свеж въздух за феновете на „лос бланкос”, които доста страдаха през миналата кампания. Младокът обаче наред с огромния си потенциал, показа и сериозни липси в играта си на този етап, като най-фрапиращата касае завършващия удар.

„Ето защо битката ще бъде между Асенсио и Винисиус за едно от стартовите места при Зидан. Един от тях ще окомплектова атаката на Реал за следващия сезон. Но който и да бъде той, ще трябва да се справи с очакванията за успех още от самото начало”, заключи „Марка”.