Реал Мадрид посреща Реал Сосиедад на "Сантяго Бернабеу" в мач от 19-я кръг на Ла Лига. Срещата е с начален час 22:00 и може да я наблюдавате на живо по MAX Sport 4. "Белия балет" изостава с 6 точки в борбата за титлата, но и е с мач по-малко и днес може да намали изоставането си от Барселона на само 3 пункта.

Тимът на Карло Анчелоти записа трудна победа след продължения срещу местния съперник Атлетико в четвъртфинален сблъсък за Купата на Краля. Реал Мадрид е в чудесна домакинска форма в Ла Лига, като последната загуба на отбора е от март, 2022-а година от Барселона. Предстоящата среща пропускат Дейвид Алаба, Лукас Васкес и Ферлан Менди поради контузии, а Еден Азар, Дани Карвахал и Орелиан Чоумени до последно ще бъдат под въпрос.

Реал Сосиедад е на 3-а позиция в Ла Лига и при победа днес ще се изравни с отбора от Мадрид. Тимът е в чудесна форма, като не е усещал вкуса на загубата в първенството от три месеца. Сосиедад впечатлява до момента през сезона и се бори за участие в Шампионската лига догодина. Срещата пропускат Андони Горосабел, Микел Мерино, Умар Садик и Давид Силва поради различни травми.

Двата отбора правят много интересно мачове помежду си, като Реал Мадрид има едва една победа в последните си пет сблъсъка срещу този съперник, така че шоуто е гарантирано.