Кариерата на Еден Азар, откакто пристигна в испанската столица от Челси през 2019 г. така и не потръгна, до голяма степен поради непрекъснати неуспехи с контузии и проблеми с мотивацията му. Но след като беше капитан на Белгия в почти всичко мачове за страната си в Катар и с крилата Винисиус Жуниор и Родриго, които се върнаха към пълната си форма, Тибо Куртоа разкри, че 32-годишният офанзивен футболист очаква известно време за игра.

"Когато Азар се върна от Световното първенство, той тренира много добре и чакаше възможност, защото бразилците ги нямаше", каза Куртоа след победата над Ливърпул в сряда (чрез Marca) "Възможността не дойде и той наведе глава малко. Той никога не е проявявал неуважение към никого"

Думите на Куртоа подкрепят твърденията, направени от Азар през последните седмици. Въпреки че Карло Анчелоти твърди обратното, нападателят разказа за скъсаната връзка между него и неговия мениджър. Въпреки тези проблеми и след като започна само два мача за Мадрид във всички състезания през целия сезон, бившият играч на Челси опроверга слуховете, че ще продължи напред, твърдейки, че ще изпълни договора си преди изтичането му през 2024 г.