Втородивизионният испански отбор Реал Сарагоса се интересува от новата перла на Реал Мадрид Сесар Гелаберт. Младокът е един от най-добрите футболисти на младежкия тим на Кралския клуб. От Сарагоса се надяват да постигнат през този сезон дългоочакваното завръщане в Ла Лига.

19-годишният Гелаберт може да играе на всички позиции в атаката, но най-удобно се чувства в ролята на плеймейкър. Любопитното е, че той е висок 182 см, но страхотният му дрибъл му позволява да преодолява съперниците си на скорост, към това се прибавя отличния му поглед, както и точността при стрелбата.

Най-големият привърженик на Сесар Гелаберт е Виктор Фернандес, който го познава отлично, след като бе треньор именно на младежкия отбор на Реал Мадрид от 2015 до 2017 година.

През тази седмица интерес към младока проявиха и Борусия Дортмунд, Лион и Арсенал. Все още бъдещето на Гелаберт е неясно, защото договорът му с Реал Мадрид изтича през 2021 година. Кралският клуб има ясни намерения да обвърже младата си надежда за по-дълъг период, след което да го даде под наем, за да се обиграва.

19-годишният футболист получи сериозна контузия на дясното коляно преди година и половина, която го извади от игра за почти осем месеца, но през този сезон Гелаберт възвърна предишната си форма и в момента се представя отлично за втория тим на Реал Мадрид.