Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос обяви, че е против намаляването на заплатите на футболистите като мярка, която трябва да се предприеме от клубовете в средата на пандемията причинена от коронавируса, която взриви всички икономически планове, заложени в началото на сезона.

„Намаляването на заплатата е като напразно дарение“, сподели германецът пред SWR Sport, въпреки че посочи, че в момента няма такъв проблем в Реал Мадрид в това отношение. Кроос смята, че намаляването на заплатите подхранва касите на клубовете, но не допринася за подпомагане на най-уязвимите и в неравностойно положение хора в тази криза.

„Аз съм за изплащането на пълната заплата и всеки прави разумни неща с нея. Всички са помолени да помогнат там, където е необходимо. Има много места, където има нужда“, заяви халфът.

Футболистът на Реал Мадрид призна, че е загрижен за световната футболна система и как COVID-19 се отразява върху него икономически: „В много клубове липсва планиран доход. Също така зависи колко дълго ще продължи пандемията. Ако, например, футболът се играе отново през май, със сигурност ще се намерят решения. Ако е необходимо да спрем до зимата, мога да си представя, че някои клуб вече може да го няма. Това би променило футбола, какъвто го познаваме.“