Отношенията между най-скъпата покупка на Реал Мадрид Гарет Бейл и наставника на тима Зинедин Зидан са на точката на замръзване. Поредният момент на напрежение между тях дойде на снощния мач с Леганес. 

Тогава уелсецът беше извикан да загрява в началото на втората част, за да влезе като резерва. Той го стори, но над 30 минути така и не беше повикан да дойде към тъчлинията за смяна, като това се случи едва в 80-та минута на двубоя. 

В този момент Бейл се отправи към мястото за смяна видимо намусен, а според испанските медии, не обърнал никакво внимание на указанията на Зизу и не изпълнил нищо от тях в краткото си време на терена, недоволен от отношението. 

Докато уелсецът загряваше половин час, за да влезе за няколко минутки, доста по-малко от това време край тъчлиинията прекара Лукас Васкес, който се появи и четири минути по-рано в игра от него. След този случай най-скъпият футболист на Реал е убеден, че категорично няма бъдеще на "Сантиаго Бернабеу" и с категоричност ще се махне през лятото.