Едно от най-вълнуващите футболни първенства на планетата се завръща на българския телевизионен екран. Чрез каналите MAX Sport съботният ден ще ни покаже мачовете от четвъртия кръг на трите най-силни тима в шампионата - Барселона, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид. Ето какво можем да очакваме от техни сблъсъци.

Атлетико Мадрид – Ейбар

Атлетико Мадрид започна тромаво новия сезон в Ла Лига. Супершампионът на Европа зацикли сериозно в шампионата с 4 точки от три мача, записвайки равенство с Валенсия (1:1), мъчителна победа над Райо Валекано (1:0) и загуба от Селта (2:0). Това остави тима на 4т. зад лидерите Барселона и Реал Мадрид.

Във второто си домакинство за сезона „дюшекчиите“ приемат Ейбар, който има три точка от началото на сезона и се намира на 15-то място в класирането. В последната среща между двата тима през май те завъртява 2:2 на „Уанда“, дни преди финала в Лига Европа за Атлети (3:0 над Марсилия).

Стефан Савич е наказан за домакините, след като получи червен картон на „Балаидос“. На негово място в сърцето на защитата най-вероятно ще застане Хосе Хименес в двойка с Диего Годин. Отдясно на отбраната трябва да бъде Хуанфран, който в началото на месеца имаше проблеми с травма.

Националът на Испания Родри също трябва да стартира от първата минута в халфовата линия, заедно с Коке. По крилата ще действат Тома Лемар и Анхел Корея, а на върха на атаката се очаква да бъдат Антоан Гризман и Диего Коста.

За гостите Анайтс Арбия и Пауло Оливейра са готови да започнат в центъра на защитата, докато Педро Бигас лекува травма. Пере Мила ще продължи да се подвизава на левия фланг, а Фабиан Ореяйна би трябвало да остане от пейката. Нападателят Кике Гарсия вече е излекуван и може да стартира с първия съдийски сигнал като партньор на Серхи Енрич в предни позиции.

Атлетико не е губил у дома в 21 и последните 22 мача в Ла Лига, като срещу Ейбар няма поражение в 12 двубоя. Обикновено срещите между двата тима не предлагат много голове, като в последните 11 срещи 8 пъти головете са били под „2,5“.

Срещата между Атлетико Мадрид и Ейбар е на 15 септември, събота, от 14:00 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 1.

Реал Сосиедад - Барселона

Барселона потегли експресно през новия сезон. Шампионът нареди три поредни победи, но не срещу чак толкова сериозни съперници – Алавес, Валядолид и Уеска. Сега на среща се изправят бойките баски от Реал Сосиедад, а на „Аноета“ винаги е трудно да се играе. 

Поради ремонт на своя стадион тимът от Сан Себастиан гостува в първите си три двубоя. Сосиедад опита от всички възможни резултати, след като записа равенство, загуба и победа в уводните си срещи от кампанията с голова разлика 5:5.

Успехът с 2:1 над Виляреал позволи на тима на Асиер Гаритано да се усмихне на старта, но след това скоростта понамаля.  Барселона ще иска да продължи 100-процентовия си актив в битката с Реал Мадрид. В последния кръг гнева на Меси, Суарес и компания се изля с пълната си сила срещу клетия Уеска. Новакът реши да подразни гиганта с ранен гол на „Камп Ноу“, но след това отнесе цели 8 попадения в своята врата.

Сандро и Уилям Хосе от тима на домакините все още лекуват контузии и едва ли ще могат да започнат от първата минута. Очаква се Йон Баутиста да поведе баските, докато Микел Марино ще замести Давид Сурутуса в халфовата линия.

Ернесто Валверде няма особени проблеми със състава си. Фелипе Коутиньо и Усман Дембеле трябва да стартират по крилата, подкрепяйки нападателите Лео Меси и Луис Суарес. Жерар Пике и Юмтити ще бъдат в сърцето на отбрана на тима.

През миналия сезон Барса победи с 4:2 на „Аноета“, след като преди това не го бе правил от 2007г. насам. Срещата между Реал Сосиедад и Барселона е на 15 септември, събота, от 17:15 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 1.

Атлетик Билбао - Реал Мадрид

Предстои най-големият тест до този момент за Жулен Лопетеги от началото на неговия престой в Реал Мадрид. „Белите“ се справиха без особени трудности с Хетефа (2:0), Жирона (4:1) и Леганес (4:1) в първите си три мача от началото на сезона. Сега обаче европейският клубен шампион пътува до Страната на баските за нелеко гостуване на „Сан Мамес“.

Атлетик изигра само два мача до момента, след като двубоят с Райо Валекано бе отложен поради течащ ремонт на стадиона („Вайекас) на мадридчани. Баските започнаха с успех над Леганес (2:1), но след това се препънаха у дома срещу новака Уеска (2:2). Под ръководството на Едуардо Берицо „червено-белите“ ще опитат да изградят победния си стил на игра.

Гарет Бейл и Карим Бензема вкараха общо 7 попадения в първите си три срещи в отсъствието на мегазвездата Кристиано Роналдо. (3 за уелсеца, 4 за французина). „Лос бланкос“ вече започнаха яростната битка с Барса на върха на таблицата, като след три кръга и двата тима пазят пълния си актив от точки. 

Ариц Адурис е готов да поведе Атлетик, редом до Иняки Уилямс. Иниго Мартинес също трябва да се върне в сърцето на отбраната заедно с Йерай Алварес, който пребори рака на тестисите преди време.

Реал няма никакви проблеми с контузии, но Лопетеги трябва да избере кого да извади от състава – Каземиро или Иско. Очаква се бразилецът да бъде оставен да почива след тежкото пътуване от Бразилия за мачовете на националния отбор. Тризъбецът в атака ще продължи да бъде Марко Асенсио, Карим Бензема и Гарет Бейл.

Реал Мадрид е непобеден в 26 от последните си 29 мача в Ла Лига, като тимът в вкарал поне два гола в последните си 8 срещи. Срещата между Атлетик Билбао и Реал Мадрид е на 15 септември, събота, от 21:45 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 1.