Нападателят на Барселона Усман Дембеле е напът много сериозно да изпадне извън сметките на наставника Ернерсто Валверде, алармира каталунското издание „Спорт”. Според разработката на медията в момента младоците от школата Ансу Фати и Карлес Перес са далеч по-високо ценени от треньора на „блаугранас”.

22-годишният французин почти не е имал период на спокойствие, откакто премина на „Камп Ноу” през лятото на 2017 година. Тъй като Барса го привлече в сделка за 105+40 милиона евро очакванията към младока бяха доста сериозни, а дотук той  доказа единствено, че има систематични проблеми със спазването на дисциплината.

През миналата кампания Валверде доста често се застъпваше за младока въпреки всичките му изцепки извън терена – закъснения за тренировки, прекарването на цели нощи във видеоигри – а в случаите, когато беше здрав, Дембеле загатваше за огромния си потенциал. През лятото талантът даваше индикации, че би могъл да създаде ефективно партньорство с новата покупка Антоан Гризман въпреки всички спекулации за пристигането на Неймар.

С началото на сезона всичко се обърна с главата надолу за него, а контузията при загубата от Атлетик Билбао в първия кръг и пропуснатият медицински преглед на следващия ден насочиха вятъра в съвсем друга посока. Така отсъствието на Дембеле и звездата Лионел Меси проправиха път на младите таланти Ансу Фати и Карлес Перес, които определено показаха, че заслужават своя шанс. Според „Спорт” много важно за Дембеле ще бъде дали след възстановяването си ще покаже ниво, което да задоволи Валверде. В противен случай има вероятност пътят му да завърши като този на рекордната покупка Филипе Коутиньо, който се оказа ненужен и пратен под наем в Байерн Мюнхен.