Рекордната покупка на Реал Мадрид Eден Азар е получил нова мускулна контузия, обявиха от клуба му днес. В кратко изявление на Белия балет се казва, че след проведени тестове на Азар му е поставена диагноза: "мускулно нараняване в дясното бедро".

Към това съобщение няма дата за евентуално връщане на крилото на терена, но испанските медии прогнозират 20 дни лечение и без повече мачове до Нова гoдина. Белгиецът Азар пристигна на "Сантяго Бернабеу" преди началото на миналия сезон за около 115 милиона евро от Челси. Но първият му сезон беше сериозно прекъснат от контузии и операция на глезена, което означаваше, че той започна само в 14 мача от 38 през сезона в Примера дивисион.

През тази кампания той започна само в три мача след травма и последвала зараза с коронавируса. Той бе заменен по средата на първото полувреме на поражението в събота от Алавес, когато усети дръпване в дясното си бедро.

Мачовете, които Азар ще пропусне, включват двубои срещу Севиля и Атлетико Мадрид от Примера и мача от Шампионската лига следващата седмица у дома с Борусия Мьонхенгладбах.