Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес няма да има проблеми да поеме Реал Мадрид, ако успее да се споразумее с президента на „кралете“ Флорентино Перес, твърди радио „Cadena Ser“.

Според информацията, от белгийската футболна федерация няма да правят проблеми на Мартинес, ако специалистът реши да прекрати договора си, за да поеме Реал Мадрид.

На Белгия предстоят два мача от Лигата на нациите на 15 ноември срещу Исландия и три дни по-късно срещу Швейцария. След това Мартинес може да напусне поста си и да поеме Реал Мадрид.

Ръководството на испанския гранд разполага с 15 дни, за да назначи новия си треньор с постоянен договор. Паузата в испанския шампионат заради мачовете на националните отбори ще позволи на Реал Мадрид да отложи с няколко дни своето решение. Именно това може да помогне на „кралете“ да се разберат с Мартинес.

Договорът на бившия мениджър на Уигън и Евертън с белгийската футболна федерация е до 2020 година.

Реал Мадрид ще трябва да плати компенсация на федерацията, за да привлече Мартинес, но при всички положения сумата е значително по-малка от 10 милиона евро, които трябва да бъдат дадени на Челси за Антонио Конте.

Реал Мадрид с тежки думи на ряздяла с Лопетеги

Кой е Сантиаго Солари и може ли да се превърне в новия Зидан?​

Край на мъките: Реал Мадрид уволни Лопетеги