Покрай хаоса с Европейската Суперлига и дейното участие на Реал Мадрид в нея, темата за новия договор на капитана на тима Серхио Рамос остана някак в миманса. Сега обаче „AS“ пише, че защитникът е по-далеч от всякога от подписването на нов контракт с „белите“ и изглежда все по-вероятно бъдещето му да е далеч от „Сантиаго Бернабеу“. Настоящият му договор е до края на този сезон.

По-рано през седмицата, говорейки в интервю относно Суперлигата за „El Chiringuito“, президентът на Реал Фолернитно Перес коментира и ситуацията с договора на Рамос:

„И него обичам много, но се намираме в доста тежка ситуация. Трябва да бъдем реалисти, сега всички сме много зле. Не съм казвал, че Рамос няма да остане. Мислим за завършека на този сезон. После ще мислим за това какво предстои. Могат да се случат много неща. Първо трябва да приключим настоящата кампания. Преговаряме с доста играчи и много от тях доброволно си намалиха заплатата. Някои вече го направиха и по-конкретно двамата, които бяха дадени под наем - Лука Йович и Мартин Йодегор. Рамос също прие миналата година. През тази обаче ситуацията при него е различна“, бяха думите на бизнесмена.

В същото време се появиха информации, че „кралете“ са се договорили със поливалентния футболист на Байерн Мюнехн Дейвид Алаба. Австриецът ще напусне „баварците“ като свободен агент, след като договорът му изтича в края на сезона и няма да бъде подновен.

Реал обаче вероятно може да продаде и Рафаел Варан през лятото, така че все още има шанс Рамос да остане. Но истината е, че към момента, бъдещето му изглежда е далеч от испанската столица.