Миналият петък Ла Лига обяви, че настоява клубовете да започнат да намаляват заплатите си, за да се изправят срещу кризата причинена от пандемията на коронавируса.

Отначало Реал Мадрид не имал в сценария си да предприеме тази мярка, разчитайки на стабилността на своите сметки. Но след срещата на Ла Лига с клубовете клубът започна да предполага, че новият сценарий може да го тласне да вземе това решение и според Cadena SER вече преговаря за намаляване на заплатите със своите играчи.

Информацията посочва, че са поставени два варианта. Първият е 12% намаление на заплатите в случай, че шампионатът се възобнови след кризата, а вторият е 20% намаление, ако сезонът бъде прекратен предсрочно. Според SER, баскетболният отбор на Реал Мадрид вече е дал зелена светлина на предложението на клуба, а сега се чака отговор и от футболния.

Преди това Тони Крос заяви публично, че не подкрепя подобен сценарий.

Финансовият буфер на клуба, което има е 156 милиона евро в хазната и чиста печалба, натрупана през последното десетилетие в размер на 350 милиона евро. Тази сума ограничава първите удари, но има притеснение, защото в момента няма яснота кога сезонът ще бъде подновен.