Португалският вестник A Bola шокира медийната общественост с новината, че звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо иска да напусне Испания и решението му затова е категорично.

Роналдо с чиста съвест по обвиненията за данъчни измами

Според изданието, португалецът е възмутен от отношението на испанската прокуратура и обвиненията, които му бяха повдигнати във връзка с укриването на данъци в размер на 14,768,897.40 евро.

Реал посъветва Кристиано да постигне споразумение с прокуратурата

A Bola твърди, че Роналдо вече е съобщил решението си на президента на Реал Флорентино Перес и връщане назад няма. 

Малко по-късно и испанското издание Marca потвърди появилата се информация. От изданието разкриха, че към момента от клуба се опитват да елиминират напрежението от създалата се ситуация и евентуално по този начин да накарат Роналдо да размисли за вече взетото решение. Ако обаче португалецът остане непреклонен и иска да напусне, то Реал няма да застава на пътя му. 

Разбира се, моментално се появиха и спекулации около това къде ще продължи кариерата си Роналдо. Засега испанските медии се ангажират с имената на Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен, като единствените тимове, които могат да си позволят освобождаващата клауза в размер на 180 милиона евро. Не е изключен и трансфер в Китай.

В четвъртък AS разкри, че от клуба са посъветвали Роналдо да постигне споразумение с прокуратурата относно обвиненията повдигнати срещу него. Ако Кристиано признае вината си в рамките на 60 дни, съдията може да приложи висококвалифицирани смекчващи обстоятелства, които са въведени в Наказателния кодекс на Испания през 2013 година и може да намали на половина или на четвърт всяко едно от данъчните престъпления, ако футболистът признае фактите, че е укрил приходите си и е ощетил държавната хазна. Глобата на Роналдо може да бъде 30 милиона евро.