Със завръщането на Зинедин Зидан в Реал Мадрид се сгъстиха отново облаците над главата на Дани Себайос. 22-годишният футболист бе изключително доволен от напускането на Зизу през миналото лято и не го криеше. Напротив, халфът публично изрази своето задоволство, след като френският специалист напусна „Сантиаго Бернабеу“.

22-годишният футболист получи шанс в първите два мача на Реал Мадрид след завръщането на Зидан, но в последните три не взе участие в срещите на „кралете“.

Зидан и Себайос са като загубени в превода. Халфът не получава почти никаква възможност при него.

Преди завръщането на Зидан, Себайос бе взел участие в 1744 игрови минути от 4170 възможно, т.е. около 42%.

След като Зизу отново стъпи на „Бернабеу“, 22-годишният футболист има 117 минути игрово време от общо 450 или 26%.

През септември миналата година испанецът си позволи да критикува публично френския специалист и дори заяви, че ако Зидан не беше напуснал след края на сезона, то той вероятно щеше да предприеме такава стъпка за себе си. Треньорът със сигурност е прочел интервюто.

"Той (Зидан) трябва да обясни защо не получих възможност. Работех, опитвах, но в един момент разбираш, че е невъзможно. Вкарах два гола във Виктория, а в следващия мач срещу Дортмунд изиграх само една минута. Когато прекараш седмици с усещането, че не си важен, става трудно. Ако Зидан беше продължил, щях да търся опит да си тръгна, но всичко се промени с идването на Лопетеги", заяви пред "Marca" футболистът.

В първия период на съвместна работа между Зидан и Себайос, халфът взе участие в едва 17,2% от игровото време.

Този сезон, с Лопетеги на пейката, Себайос си възвърна усмивката и известността. Той дори намери място в националния отбор на Испания. В първите десет мача с Лопетеги той започна като титуляр в пет от тях.

При Лопетеги игровото време на Себайос бе 544 минути от 1290 възможни или 42%. Интересното е, че същият процент от минути се запази и при Сантиаго Солари – 1230 от 2880 възможно.

Реал Мадрид брои 16,5 милиона евро за да привлече Себайос, но е много вероятно на полузащитника да бъде намерен нов отбор през следващото лято.

Бъдещето на Себайос не е сигурно. Той има договор с Реал Мадрид до лятото на 2023 година, но Зидан отново показва с решенията си, че играчът не влиза в плановете му.