Ръководството на Реал Мадрид не се притеснява от евентуална негативна развръзка в случая с Килиан Мбапе и обвиненията за изнасилване.

Според испанското издание RMC Sport тази ситуация не е предмет на коментар и обсъждане в клуба. Висшето ръководство на „лос бланкос“ не е загрижено за случилото се, тъй като смятат информацията за невярна и разпространена с цел да навреди на репутацията на френския национал.

Източник на изданието е разкрил, че темата не е разглеждана от никого в клуба.

От момента, в който играчът е в почивка, той е свободен да ходи където пожелае, смятат от Реал Мадрид. Излизането му също се превърна в проблем за феновете, особено за тези на френския национален тим, след като той пропусна мачовете от Лигата на нациите, за да може да се възстанови след травма.

По-рано стана известно, че е започнало полицейско разследване по жалба за изнасилване в хотел в центъра на Стокхолм, където нападателят на Реал Мадрид и приятелите му прекараха нощта по време на пътуване до Швеция.

След като първо в медиите се появи информация, Килиан Мбапе определи обвиненията като „фалшива новина“.

Според шведския всекидневник Expressen за капитана на Франция са налице "конкретни обстоятелства, които предполагат, че лицето може и да е извършило деянието, за което се отнасят подозренията".