Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че тимът му е способен на чудо в реванша срещу Реал Мадрид за Суперкупата на Испания. Каталунците имат тежката задача да догонват в резултата “Кралския клуб”, който в първия мач записа категорична победа от 3:1 на “Камп Ноу”. Двубоят започва в сряда срещу четвъртък точно в полунощ.

Неукротим Реал, Барса на колене на "Камп Ноу"

“Ще трябва да настигаме в резултата Реал, ще бъде трудно, но нищо не е невъзможно. Резултатите, които постига Барселона през последните години, доказват, че ние можем да стигнем до победата”, каза Валверде на пресконференцията преди двубоя.

“Трябва да атакуваме повече, но в същото време трябва да контролираме и контраатаките на Реал, тъй като те са специалисти именно в тази насока. Все пак нито Реал, нито Атлетико, нито Байерн Мюнхен са по-добри отбори от нас”, допълни той.

Зидан: Идват ми в повече тези 5 мача наказание за Роналдо

В първия мач звездата на “белите” получи два жълтии съответно червен картон в 82-ата минута. Португалецът отнесе и наказание от 5 мача за действията си към съдията.

“Не мога да коментирам дали наказанието от 5 мача на Роналдо е честно или не”, коментира наставникът на “блаугранас”.

Паулиньо - четвъртият най-скъп трансфер на Барса

В понеделник каталунския гранд си осигури първо ново попълнение след напускането на Неймар в посока Пари Сен Жермен. Ето какво сподели Валверде за новия играч в редиците си: “Паулиньо е много важен играч за бразилския национален отбор. Той е много силен психически. Няма друг такъв играч като него в отбора.”

“Говорих със Серхи Сампер преди 3/ 4 дни, за да му обясня, че той все още се развива и може да натрупа по-голям опит някъде другаде, защото тук минутите му терена ще бъдат ограничени.