Бранителят на Реал Мадрид Рафаел Варан даде интервю за британската телевизия „DAZN“, в което говори за целите пред тима, влиянието на Серхио Рамос, за Кристиано Роналдо, да играеш срещу Лионел Меси и да за работата си със Зинедин Зидан.

Целите: „Целите винаги са едни и същи: да спечелим всичко. Победите винаги те карат да чувстваш тези емоции и показват, че си конкурент за титлата. Това, което съм спечелил е повече от сън: толкова много купи е повече отколкото съм очаквал“.

Модел за подражание: "Уча се от играчи като Пепе и Серхио Рамос, защитници като мен, и от Кристиано Роналдо. Той е пример за всеки един играч. Научил съм много от него. Например, от Серхио Рамос съм взел манталитета на победител. Той намира мотивация всеки ден, винаги иска да печели, дори на тренировка. Той има опит и никога не губи мотивация“.

Реал Мадрид: "Да бъдеш футболист на Реал Мадрид означава да ограничаваш грешките до минимум. Трябва да знаем как да се защитаваме, да пресираме опонентите. Затова имаме максимална концентрация“.

Еден Азар: "Той се интегрира добре, има невероятен талант. Играя с него с удоволствие, той може да направи разликата на терена“.

Лионел Меси: "Лионел е специален играч, не можеш да се защитаваш срещу него, както срещу останалите. Изисква много внимание, трябва да се защитаваме заедно срещу него. Не можеш да си пзволиш да му оставяш празни пространства“.

Зинедин Зидан: "Той е отличен пример за мен. Той е много спокоен, винаги остава позитивен и вярва в себе си“.

Бъдещето: "Всяка година тук е страхотно предизвикателство. В Реал съм от осем години и в началото на всеки сезон е като да започнеш от нулата“.