Полузащитникът на Реал Мадрид Дани Себайос избегна втори жълт картон в дербито на Мадрид в четвъртък, което "Белия Балет" спечели с 3:1, а липсата на червен картон разгневи изпълнителния директор на Атлетико Мадрид Жил Марин.

Изключително уважавам съдийския колектив и съм убеден, че техните намерения винаги са най-добри, но всеки, който го наблюдава отстрани, може да види, че от десетилетия почти винаги е било едно и също. За съжаление, вече не е изненада за никого, не е новина. Това е нещо много очевидно и трябва само да помните историята.

Мадрид е клуб с много силна среда, с много интереси около него. Те създават толкова голям натиск, че е нормално това да се отразява на хората, които трябва да вземат решения. Те са наясно какво ги очаква, ако бъдат ощетени поради грешка или дори успех. Обичайно е да се води кампания срещу онези, които смятат за вредни за тях", яростно нападна съдиите Марин.

Атлетико игра продължения с Реал Мадрид в Купата на Краля, като не успя да запази преднина от един гол в началото. Мнозина, свързани с клуба, смятат, че Себайос е имал късмета да се измъкне от червения картон след две тромави предизвикателства в малък период от време. Вратарят Ян Облак също изрази недоволството си, като каза, че е трябвало да бъдат с 10 човека на терена.