Желанието Зинедин Зидан да притежава в редиците си Пол Погба не е тайна за никого. 26-годишният французинът е една от най-важните трансферни цели на "белите" в новия им проект със Зизу начело за втори път.

Като всеки голям трансфер и този би имал важни имена, които да менажират преминаването на Погба на "Бернабеу". 

Зинедин Зидан

Това е човекът, който може да се окаже най-важният елемент при сделката. Самият Зидан иска да изгради новия Реал на базата на качествата на Погба. Още след спечелването на първата Купа на Европа (2016 г.) специалистът заяви желанието си за Погба пред Флорентино Перес. В онзи момент Погба напускаше Ювентус, но най-настоятелен бе Манчестър Юнайтед (105 млн. евро). Самият президент на Реал обаче никога не е бил убеден в покупката на играча. Сега обаче е различно - Зидан има пълен картбланш да действа самостоятелно на трансферния пазар.

Пол Погба

Мечтата на Погба е ясна за всички. Иска да играе в най-успешния клуб в Европа. "За всеки играч Реал е мечта, особено, когато отборът е воден от Зидан. Не знаем какво ще стане в бъдеще". Самият играч не скри желанието си да заиграе на "Бернабеу". Договорът му с Юнайтед свършва през 2021 г., като в момента прибира по 14 млн. евро. Очаква се този звезден статут да се запази и самият Погба да продължи да взима горе-долу толкова и в Мадрид. 

Мино Райола

51-годишният агент в една от големите акули в световния футбол. Той бе в основата на преминаването на Погба в Юнайтед от Ювентус през 2016-а г., като прибра и солидна комисионна. Самият Райола обаче бе причина Перес да не подписва с Погба преди три години. Президентът и агентът нямат добра връзка от 2014-а г. насам, след като италианецът постигна договорка с генералния директор на Реал - Хосе Анхел Санчес, за Погба, но Перес реши да зачеркне всички преговори.

Тони Кроос

Бъдещето на 29-годишния Кроос в момента е под въпрос. След пет страшно успешни сезона в Реал (дойде през 2014 г. за 25 млн. евро Байерн), германецът може да напусне през лятото. Самият халф изживява тежък сезон. Направи някои фрапантни грешки като тази срещу ЦСКА Москва в Шампионската лига още във 2-ата минута на "Бернабеу" (0:3). Дойде и полемиката с Бернд Шустер в социалните мрежи ("Не съм Каземиро", отговори на критика на Шустер Кроос).

Самият Зидан трябва да взима важно решение през лятото за една от основните си единици по време на първия си престой. При трансфер на Погба място за един измежду Кроос, Каземиро и Модрич ще изстине. На мушка изглежда самият германец. Възможно е да се направи размяна - Погба за Кроос, който да заиграе на "Олд Трафорд" като заместник на сърбина Неманя Матич. Но този сценарий все още е в сферата на спекулациите.

Гарет Бейл

29-годишният Бейл не влиза в плановете на Зинедин Зидан за следващия сезон. Трансферните цели са един куп, но "белите" ще трябва да инвестират най-вече в атака. Самият Бейл също е трансферна цел на Манчестър Юнайтед. Самият той може да премине в Юнайтед. Интерес към него в червения клуб има от дълго време - още от лятото на 2017-а г., когато "червените дяволи" бяха водени от Жозе Моуриньо. Ако Реал се освободи от тежката заплата на Бейл - 14 млн. евро, клубът ще може да насочи този поток от възнаграждения към Пол Погба (14 млн. евро).