Звездата на Реал Мадрид и Бразилия Винисиус се разплака по време на днешната прескоференция преди контролата на "селесао" срещу Испания. Повечето от въпросите към нападателя бяха за случаите на расизъм срещу него на Иберийския полуостров. 

"Расизъм има не само в Испания, но и по целия свят. Всеки ден ставам все по-тъжен, защото никой не ме подкрепя. Аз просто искам да играя футбол. Искам най-доброто за мен и моето семейство. Съжалявам", каза бразилецът през сълзи. 

"За мен е мечта да играя на "Бернабеу" с националния отбор на Бразилия. Много съм щастлив". 

След това той продължи темата за расизма. "С всяко оплакване се чувствам все по-зле, но трябва да съм тук и да покажа лицето си. Поисках помощ от ФИФА, УЕФА, КОНЕМБОЛ. Това са големи групи и могат да се борят срещу това. Сега знам повече за расизма. Мохамед Али беше пример за нас и аз съм тук, за да говоря от името на бразилците. Много хора ме защитават в това. Черпя сила от семейството си, от хората, които страдат. Знам откъде идвам - от място, в което нямаше много бъдеще. Аз съм победител само от факта, че съм тук, без значение дали побеждавам или губя в мача. Има хора, които все още страдат". 

БГНЕС
10 снимки

"Никога не съм си помислял да напусна Испания, защото ще дам на расистите това, което искат. Няма да напусна най-големия клуб в света. Расистите са малцинство, а аз ще остана силен, защото клубът и президентът ме подкрепят. Знам че Испания не е расистка страна, но има расисти, а много от тях са по стадионите. Трябва нещо да се промени, защото много от тях не знаят какво е расизъм. Те ме обиждат за цвета на кожата ми, което ме кара да играя зле. Могат да ми кажат много други неща, които няма да имат значение за мен. Надявам се, че ще мога да отида на даден стадион и да не мисля какво може да се случи", каза бразилският нападател на Реал Мадрид.